Podzimní Stafford classic bike show 2011

Podzimní Stafford classic bike show 2011

19.10.2011

Ivan (cafe racer)

Podzimní Stafford show jsem měl v diáři zatrhnutou už nějak od jara, no a když jsem byl nedávno u kamaráda Pavla, tak jsem se o tom mezi řeči zmínil a on že by jel taky.

Tak super, alespoň nepojedu sám. Pavlovi se ještě podařilo na Ebayi koupit Jawu 350 která nebyla daleko od Staffordu a bylo rozhodnuto. V pátek o půlnoci jsem sedl do auta, vyzvedl kámoše a hurá do přístavu na noční loď. Moře bylo klidné a těch 120km do Anglie uběhlo rychle. V 6 ráno jsme se vylodili v Severním Walesu a rozhodli se napřed vyzvednout motorku a pak jet do Staffordu. Dálnice byly v sobotu docela prázdné, takže po nezbytné tradiční anglické snidani jsme dopoledne v hrabství Northamptonshire naložili motorku a nabrali kurz Stafford. Počasí bylo nádherné, na nebi ani mráček a místo konání se nedalo přehlédnout, protože už z dálky bylo vidět parkoviště na louce, kde bylo ohromné množství aut a motorek. Organizatoři měli všechno perfektně pod kontrolou a po zaparkování jsme pomalu zamířili do arealu.

Vstupné bylo příjemných 11liber a pak jsme pomalu splynuli v tom 30tisícovém davu lidí. Hned u vstupu stály pojízdné bankomaty, což je super, že člověk sebou nemusí nosit větší částky a případně vybere až potřebuje. Akce probíhala v ohromném výstavníim areálu, na venkovní ploše byla převážně burza a uvnitř hal pak měli stánky především prodejci dílů a replik a prezentaci motokluby z celé Anglie. Jedna celá hala byla vyhrazena aukční síni Bonhams, kde v neděli probíhala aukce motocyklů a dílů. Dražené kusy byly opravdu zajímavé, prodalo se například několik Brough Superioru v cenách od 34tis liber do 210tis liber, nepřeberné množství Vincentu HRD v cenách od 9000 liber a taky několik vzácných závodních motorek, jako třeba Laverda 750 SFC z roku 1971, která se prodala za 29900 liber. Zajímavostí byla třeba helma Mike Hailwooda se kterou vyhrál v roce 1979 senior TT na Manu a která se prodala za 6250 liber. Hlavním hostem show byl Wayne Rainey, který se tam průběžně pohyboval celý víkend. Bylo možné tam potkat mnoho sučasných a bývalých závodníků. Svůj stánek tam měl i například Phil Read. Den uběhl jako voda a my jsme pomalu zamířili k domovu. Za dvě a půl hodinky jsme byli v přístavu a čekali na noční loď do Dublinu. Na lodi nás ještě čekalo překvapení v podobě našeho kamaráda Owena, kterého jsme tam potkali. Měl za sebou taky docela nabitý den, protože  brzo ráno letěl do Manchesteru, pak vlakem na východní pobřeží Anglie, kde koupil Land Rovera z roku 1972 a přes celou Anglii se řítil maximalni rychlostí 50 mil/h zpátky do Irska.

Show ve Staffordu se koná dvakrát ročně, na jaře a na podzim. Příští rok určitě pojedu zase a taky na podzimní, protože na jaře bych chtěl jet ještě na Netley Marsh. Když bych to shrnul - ideální by bylo tam strávit celý víkend a mít v kapse zlatou kreditku. Ceny jak třeba motocyklů nebo dilů na burze byly rozumné a vůbec mě nechyběli překupníci a povedení prodejci, kterých jsou plné české burzy.

Komentáře

V diskuzi ještě není žádný komentář - buďte první!

Otevřít diskuzi

Související články

DS Sport - Martin Kopal

DS Sport - Martin Kopal

Reportáže

7.12.2014

Brzda37

0

Dnes jsme se rozhodli vám přiblížit další motorkářskou dílnu, tentokrát patřící Martinu ,,Kopy“ Kopalovi, charizmatickému týpkovi co má za sebou opravdu velké zkušenosti. Tato dílna nese název DS Sport.

Více

Na mušce...Motoservisy-díl 2.

Na mušce...Motoservisy-díl 2.

Reportáže

16.7.2014

Brzda37

0

O nové pobočce Ducati v Mladé Boleslavi pod názvem Rossomoto se už ví. Nějaké články motorkářskými periodiky proběhly, jelikož i mezi motorkáři se dobré zprávy šíří rychle není tu moc co představovat. My jsme se ale rozhodli se na ně podívat trochu jinak a paní spolumajitelku, Lindu Lumpeovou...

Více

Na mušce...Motoservisy-díl 1.

Na mušce...Motoservisy-díl 1.

Reportáže

8.7.2014

Brzda37

0

Vzhledem k tomu, že servis navštíví většina z nás, rozhodli jsme se udělat krátký seriál reportáží o servisech a o lidech, kteří nejsou vždy vidět, ale o naše motorky se starají.

Více

Brno Classic Grand Prix

Brno Classic Grand Prix

Reportáže

9.5.2013

Zákryš

0

Ve dnech 3.-5.5.2013 hostil Masarykův okruh v Brně akci zvanou Brno Classic Grand Prix / HistoCup. Účelem akce bylo připomenout slavnou éru původního Masarykova okruhu, který dlouhé roky hostil evropský šampionát cestovních vozů a formulí.

Více

1. Medvědův memoriál 2012 (Černý Důl)

1. Medvědův memoriál 2012 (Černý Důl)

Reportáže

28.8.2012

Redakce CRC

0

Letošní 2. ročník Krknošského srazu Café Racer Clubu byl poznamenán tragickou nehodou spoluzakládajícího člena klubu Slávka "Medvěda" Musílka. Sraz začínal právě v den jeho posledního rozloučení, kde naši zástupci předali za klub věnec. V upomínku na nezapomenutelného člověka, jakým Slávek byl...

Více

Bleskovky

All Ride Moto Show IV

17.10.2019

All Ride Moto Show IVČTVRTÉ SETKÁNÍ CUSTOMANIAKŮ, KDE BUDOU ZASE PADAT BRADY A VALIT SE BULVY.Výstava unikátních motocyklových přestaveb letos otevře brány na nové adrese v industriálním prostoru Art...

Více

DGR 2018 - Prague, Czech Republic

14.8.2018

DGR 2018 - Prague, Czech RepublicJe nám velkou ctí vás pozvat na letošní Gentleman’s Ride 2018 v Praze! Takže se nezapomeňte slušně voháknout, vyleštit mašiny a vyrazit s ostatními gentlemany do pražských ulic dne...

Více

Motoemotion Festival 2018

7.5.2018

Motoemotion Festival 2018Emoce – Umění – Kreativita – Přátelství – Harmonie.Pět slov vyjadřujících náš cíl, naše přání, naši vizi, festival Motoemotion.

Více

Provoz Továrny zahájí výstava All Ride Moto Show

20.10.2016

Provoz Továrny zahájí výstava All Ride Moto ShowStěžejním slovem All Ride Moto Show je CUSTOM. Custom je motorka, ale nepředstavujte si motorku, jakou běžně vídáte na ulici nebo veletrhu. Je to motorka, do které její majitel či...

Více

Gentleman's Ride Prague (DGR) 2016

31.8.2016

Gentleman's Ride Prague (DGR) 2016Je nám velkou ctí vás pozvat na letošní Gentleman’s Ride 2016 v Praze! Takže se nezapomeňte slušně voháknout, vyleštit mašiny a vyrazit s ostatními gentlemany do pražských ulic 25....

Více

Starší bleskovky

Kalendář akcí

Po

Út

St

Čt

So

Ne

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

Nebyly nalezeny žádné nadcházející události

Přidat novou akci

SKUTRPORTAL - vše o skútrech. Společnost Montplast se specializuje na výrobu a montáž zastřešení bazénů. Zastřešení bazénů se vyrábí ze systémových hliníkových profilů, opatřených povrchovou úpravou.